Zorgboerderij Ravensbosch

 

Wij, Maurice en Clemence Dezaire, bieden sinds 2011 met ons team van professionele medewerkers en enthousiaste vrijwilligers, een zinvolle dagbesteding aan ouderen in groepsverband. Waarbij de bezoeker onder begeleiding en met professionele zorg uitgenodigd wordt actief deel te nemen aan het leven van alledag op de boerderij zonder tijdsdruk en prestatiedruk.

Zorgboerderij Ravensbosch panorama

We vinden het heel belangrijk dat onze bezoekers zich op hun gemak voelen en gewaardeerd worden. Persoonlijke aandacht staat hierbij voorop. Dagbesteding kan de partner of mantelzorger ontlasten en zorgt voor langer zelfstandig wonen.

 

De meerwaarde van de dagbesteding op onze zorgboerderij zit vooral in de omgeving en het bedrijf. Deze biedt de mogelijkheid om te genieten van het buitengebied, het contact met onze dieren, de moestuin en de bloemen. Wij hanteren het principe “alles mag niets moet”, waarbij we onze bezoekers wel blijven stimuleren.

 

De verse warme maaltijd, welke wij onze bezoekers aanbieden, is een belangrijk moment van de dag. Het huiselijke, met een professionele aanpak, is duidelijk voelbaar op onze zorgboerderij!

Zorgboerderij Ravensbosch buiten

Deelname

 

Om in aanmerking te komen voor zorg op de boerderij heeft u een indicatie nodig. Dit kan een (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) WMO indicatie zijn via uw gemeente of een (Wet Langdurig Zorg) WLZ indicatie via het CIZ. Deelname via een PGB of particuliere financiering behoort eveneens tot de mogelijkheden. Indien u vragen heeft, helpen wij u graag verder.

Voor deelnemers met een vervoersindicatie regelen wij het vervoer.  Waarbij u ’s morgens gezamenlijk met een taxi opgehaald wordt en op het einde van de dag ook weer wordt thuisgebracht.

 

Wij vinden het belangrijk dat de kwaliteit van zorg op een boerderij meetbaar en zichtbaar is. Daarom werken alle zorgboeren van CLZ (Coöperatie Limburgse Zorgboeren) met het kwaliteitssysteem “Kwaliteit laat je zien”, dat vergelijkbaar is met HKZ –certificering. Bovendien beschikken wij over een zoönosekeurmerk.

 

Wij zijn lid van CLZ (Coöperatie Limburgse Zorgboeren). Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. De privacyreglementen kunt u vinden op onderstaande websites.

Logo Cooperatie Limburgse Zorgboeren   Logo kwaliteitswaarborg zorgboerderijen

Bladeren voor over contact

Meer over Zorgboerderij Ravensbosch